Det finns en stor mängd resurser online för den som vill utmana sig själv, få extra stöd eller i lugn och ro repetera. Här nedan listar vi några av dem.

Khan Academy - en oerhört användbar resurs för både elever, föräldrar och lärare. Khan Academy har interaktiva funktioner och går bland annat igenom hela grundskolans och gymnasiets matematik enligt det amerikanska skolsystemet.


Matteboken.se - presenterar den svenska grundskolan och gymnasiets mattekurser. Sidan ger en god översikt och har många exempel och endel videor. Här finns även material från högskoleprovet och nationellt prov i matematik.


Matteguiden.se - är ett komplement till matteboken.se och är lite annorlunda vad gäller presentationstekniken i undervisningsvideor.


Mattecentrum.se - arrangerar räknestugor i 28 olika städer. Vill du få gratis hjälp med matte, så kanske det finns en räknestuga nära dig...


Pluggakuten.se - är ett forum för gratis läxhjälp online. Det är ett stort forum med nästan 40 000 medlemmar, så utsikterna är goda att få svar och att snabbt få svar, på de frågor man har.